Αυτές είναι οι αντρίκειες νίκες τους!


Πέρασαν 36 χρόνια όταν ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανδριανόπουλος είχε κρατήσει τον ΠΑΟ στην πρώτη εθνική κατηγορία. «Δεν επείσθην περί της ενοχής τους σωματείου», είχε πεις ο Ανδριανόπουλος και οι «πράσινοι» δεν υποβιβάστηκαν στην δεύτερη κατηγορία.

Αναφερόμαστε φυσικά στην γνωστή υπόθεση των λουλουδιών για την οποία κατηγορήθηκε ο ΠΑΟ. Ο Γιώργος Ροκίδης είχε δεχθεί πρόταση του Αντώνη Μαντζαβελάκη και πρότεινε χρήματα στους παίκτες του Ηρακλή, Χαλαμπάλια και Νικολούδη για να έχουν μειωμένη απόδοση στον αγώνα Κυπέλλου στο Καυτανζόγλειο το 1975. Ο ΠΑΟ νίκησε με 1-2, αλλά εκείνο το ματς έμεινε στην ιστορία ως «υπόθεση των λουλουδιών».

Σε εκείνο το ματς όταν οι δύο ομάδες βγήκαν για ζέσταμα δεν υπήρχαν στην ενδεκάδα δύο βασικά στελέχη ο στόπερ, Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας και ο μέσος Τάκης Νικολούδης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ που πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή, ο Γιώργος Ροκίδης δέχτηκε πρόταση του παράγοντα, Αντώνη Μαντζαβελάκη και πλησίασε τους Χαλιαμπάλια και Νικολούδη για να έχουν μειωμένη απόδοση.

Ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανδριανόπουλος τους κράτησε στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λεφτά μεσ’ τα λουλούδια, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που τους έσωσε. Και τα αναφέρουμε όλα αυτά για να θυμηθούν όλοι αυτοί που μιλούν για αντρίκειες νίκες.
Previous
Next Post »