Τελευταία βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά την ορολογία LED TV να μπαίνει στις ζωές μας, με τις περισσότερες εταιρείες να διαφημίζουν τα νέα τους επαναστατικά προϊόντα με την καινούρια τεχνολογία, τονίζοντας πόσο πολύ θα μας βοηθήσει αυτή στην ποιότητα εικόνας αλλά και θα δώσει έναν άλλον αέρα εμφάνισης στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό μας.

Πόσο ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Ενώ συνήθως βλέπουμε ότι οι διαφημιστικές τακτικές των εταιρειών, αφορούν τεχνολογίες που στην καθημερινότητα έχουν μικρή έως και ελάχιστη επίδραση, αφού ο απλός θεατής δεν τις αντιλαμβάνεται, εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.
.
Ο λόγος που είναι αλλιώτικη η κατάσταση είναι γιατί η διαφορά στην ποιότητα των χρωμάτων είναι όντως υπαρκτή και εύκολα αντιληπτή με γυμνό μάτι, με βάση τα όσα λένε οι αγοραστές, ενώ βέβαια είναι πλέον από ξεκάθαρη η εμφανισιακή διαφορά, με τις νέες LED TV της SAMSUNG να είναι λεπτές σαν «ξυράφι»!
.
Παρόλα αυτά όμως, ο κόσμος και το γενικό κοινό, ακόμα δε γνωρίζει τίποτε για τη νέα αυτή τεχνολογία των LED TV – τι είναι στην πραγματικότητα οι τηλεοράσεις αυτές και πως αλλάζουν την έως τώρα εμπειρία μας; Είναι καλύτερες οι LED TV από τις Plasma TV; Πολλές οι απορίες λοιπόν και μάλλον ήρθε η ώρα να τις λύσουμε, με τη βοήθεια του μικρού οδηγού που σας ετοιμάσαμε – καλή ανάγνωση!
.
Μια LED TV δεν είναι κάποιο νέο είδος τηλεόρασης
.
Οι κατασκευάστριες εταιρείες μπορεί να το αφήνουν να φανεί σαν να είναι κάτι νέο και επαναστατικό, αλλά αυτό ισχύει μόνο εν μέρει. Μπορεί οι LED TV να είναι κάτι καινούριο, αλλά βασίζονται πάνω στη βελτίωση της ήδη υπάρχουσας τεχνολογίας των LCD TV. Οι διαφορά τους είναι μία: Οι LED TV χρησιμοποιούν διόδους φωτισμού (LEDs) αντί για cold-cathode fluorescent lights (CCFLs), που έχουν οι LCD TV.
.
Μην μπερδεύεστε, είναι εύκολο και θα το εξηγήσουμε αργότερα. Απλώς σκεφτείτε ότι οι στάνταρ LCD TV έχουν CCFLs και οι LED TV έχουν LEDs, αλλά χρησιμοποιούν ακριβώς το ίδιο panel, την ίδια οθόνη στην ουσία, για να δείξουν την εικόνα τους. Η διαφορά βέβαια, είναι μεγάλη και θα σας πούμε λίγο παρακάτω το γιατί.
.
Επίσης, σε καμία περίπτωση μην συγχέετε τις OLED TV με τις Plasma TV και τις LED TV. Οι πρώτες δύο τεχνολογίες βασίζονται στην αρχή ότι κάθε pixel στο panel της οθόνης είναι και μόνο του η δικιά του πηγή φωτός, ενώ στις LED-backlit LCD TV (όπως έπρεπε να είναι το πλήρες όνομά τους), τα pixels φωτίζονται από πίσω, από μια εξωτερική πηγή φωτός (backlight).
Previous
Next Post »