λευτεριά στον Σίλβιο

Σε μια συνέντευξή της τον περασμένο Δεκέμβριο στην ιταλική έκδοση του Vanity Fair η κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Μπάρμπαρα, 26 ετών, φοιτήτρια Φιλοσοφικής, είχε προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του πατέρα της. Είχε αντιμετωπίσει καλόπιστα τις δηλώσεις του πως δεν είχε σχέση με τα σεξουαλικά σκάνδαλα που του αποδίδονταν και πως όλα ήταν μια σκευωρία. Έτσι άλλωστε θα έκανε κάθε κόρη της οποία τον μπαμπά κατηγορούσαν να διοργανώνει το ένα όργιο μετά το άλλο, να κάνει σεξ με ανήλικες, εν αγνοία του φυσικά (!) και να θέλει ταυτόχρονα να το παίξει Πρωθυπουργός της Ιταλίας. “Θα ήταν πολύ άδικο να τον θυμούνται μόνο για αυτά (τα σεξουαλικά σκάνδαλα) και όχι για την λαμπρή, πολυετή του, πολιτική καριέρα και παρουσία”. Υπέρλαμπρη θα έλεγα εγώ. Όταν ελέγχεις τρία ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, τρία δημόσια, περιοδικά, εκδόσεις, φέρεσαι να έχεις δωροδοκήσει δικαστικούς, αστυνομικούς και να έχεις σχέσεις με τη Μαφία, υπάρχει περίπτωση η καριέρα να είχε μελανό σημείο; Οι ορμές όμως δεν συγκρατούνται..Και ειδικά όταν είσαι 74.

Από την άλλη, τι να έβγαινε να πει η κόρη Μπερλουσκόνι; Ότι ο πατέρας της διοργανώνει χειρότερα όργια και από την Madam Heidi Fleisch; Ότι δεν πρόκειται για μια “απλή αδυναμία του”, όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί, αλλά για εμμονή; Ότι είναι ο μόνος Πρωθυπουργός χώρας του οποίου γυμνές φωτογραφίες συντροφιά με γυμνές αιθέριες υπάρξεις έχουν δημοσιευτεί στον ιταλικό και διεθνή τύπο; Και όλα αυτά ενώ κοντεύει τα 80 και δεν δείχνει να έχει ξεμωραθεί καθόλου.

Ναι, συμφωνώ ότι θα ήταν άδικο να θυμόμαστε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι μόνο για τα κρεβάτια που έκανε, ή προσπάθησε να κάνει. Αλλά ας ήταν μόνο αυτά. Ο Καβαλιέρε έχει κατηγορηθεί για τα πάντα και μάλλον έχει διαπράξει λίγο από όλα τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ κατά τα άλλα είναι Πρωθυπουργός, λαμβάνει μέρος στις Συνόδους Κορυφής και κάνει πηγαδάκια με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Ήθελα να ήξερα η σεμνότυφη η Μέρκελ δεν έχει να πει κάτι για όλα αυτά; Οι τσόντες του RTL μπροστά σε αυτά που κάνει ο Σίλβιο είναι σαν ταινίες του Αγγελόπουλου: 10λεπτο μονοπλάνο, θαμπό, χωρίς να μιλάει κανείς και χωρίς να κινείται τίποτα. Οι φαντασιώσεις του Σίλβιο, τις οποίες κάνει reality , διαθέτουν τα πάντα: όμορφα κορίτσια, ωραία σπίτια, ακριβά ρούχα, σαμπάνιες, το χρήμα να ρέει άφθονο, την υψηλή κοινωνία της Ιταλίας και πάνω από όλα τον Πρωθυπουργό της χώρας σκηνοθέτη.

Τον φαντάζομαι με το βαμμένο του μαονί μαλλί, τις μαύρες βελουτέ πυτζάμες, το make-up στο πρόσωπο και τη μάσκαρα για να τονίζει το ταλαιπωρημένο από την βλεφαρόπτωση βλέμμα να κάθεται σε μια τεράστια Dedon saizes-long στη βίλα του στη Σαρδηνία και να δίνει οδηγίες για το πως θα στηθούν τα κορίτσια, που θα κάθονται τα αγόρια, ποιος θα κάνει το “γιατρό”, ποια τη “νοσοκόμα” και σε ποια...τυχερή θα πέσει ο κλήρος να του δώσει το Viagra. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τα Director's Cut των λήψεων του Σίλβιο. Θα τον ζήλευε και ο Χιου Χέφνερ που είναι με τα δυο πόδια μέσα στον τάφο και έχει ένα τσούρμο λαγουδάκια του Playboy στην έπαυλή του.

Από την άλλη δεν πιστεύω ότι ο Μπερλουσκόνι έχει καμιά σκασίλα για όλα αυτά που γίνονται γύρω του και έχουν τον ίδιο στο κέντρο της δίνης. Επίσης δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ιταλών δίνουν σημασία σε όλα αυτά που τον αφορούν και έχουν δει το φως της δημοσιότητας επανειλημμένως. Αλλάζει ο άνθρωπος; Δεν αλλάζει και το είχε ομολογήσει και ο ίδιος σε μια παλαιότερη δήλωσή του: “Ο λαός με θέλει γιατί νιώθουν ότι είμαι καλός άνθρωπος, γενναιόδωρος, αληθινός, πιστός και τηρώ τις υποσχέσεις μου. Και τελοσπάντων, στην ηλικία μου δεν πρόκειται να αλλάξω”. Έχετε την εντύπωση πως για κάποιο λόγο θα βάλει τώρα μυαλό; Προδικάζοντας το τέλος του Σίλβιο έχω να πω το εξής: Ο Μπερλουσκόνι θα ζήσει σαν τα ψηλά βουνά, κανένας δικαστής και κανένας εισαγγελέας δεν πρόκειται να τον πειράξει και ο λαός του θα συνεχίζει να τον αγαπά για αυτό που είναι και για αυτά που κάνει διότι ας μην ξεχνάμε πως σε αυτούς που εκλέγουμε αντικατοπρίζεται το ποιοι είμαστε κατά βάθος.

Κάποια ηλιόλουστη μέρα, σε μια από τις βίλες του, με πολυπληθή παρέα όμορφων κοριτσιών ο Σίλβιο θα αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο στα χέρια μιας άλλης Ρούμπι, που θα έχει πληρωθεί επίσης αδρά για να είναι αυτή η τυχερή που θα έχει περάσει μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας την τελευταία του νύχτα.

Λευτεριά στον Σίλβιο.
Previous
Next Post »