καθήκοντα δημοτικού αστυνομικού

Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Καθήκον του αστυνομικού που είναι ένας δημόσιος υπάλληλος και ανήκει στο σώμα της αστυνομίας, είναι να φροντίζει για την τήρηση του νόμου και της τάξης, την προστασία των ατόμων καθώς και για τη φύλαξη της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.


Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: πρόληψη του αδικήματος, έρευνα, ανακάλυψη, δίωξη, σύλληψη, προκαταρκτική ανάκριση του ενόχου ή των υπόπτων, έλεγχος της αγοράς και των αγορανομικών διατάξεων, εξυπηρέτηση των τουριστών, τήρηση της τάξης στις συναθροίσεις σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, προστασία επίσημων προσώπων ή προσώπων που απειλούνται, έκδοση διαφόρων δημοσίων εγγράφων (ταυτότητες, πιστοποιητικά, κλπ.).


Που εργάζεται και υπο ποιές συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται σε αίθουσες γραφείων καθώς και σε διάφορους εξωτερικούς χώρους.

Ο αστυνόμος περιπολεί με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με μοτοσικλέτα. Στην εργασία του αναμένονται αλλαγές καιρικών συνθηκών, εργασία εκτός κανονικού ωραρίου και κίνδυνος.


Τι εργαλεία / εξοπλισμό χρησιμοποιεί; είδη γραφείου, υπολογιστές, όπλο, χειροπέδες, ασύρματο, κλπ.
Previous
Next Post »