ο κάγκουρας

Ο κάγκουρας είναι εκείνο το είδος οδηγού που παρεμβαίνει στην εμφάνιση ή στα μηχανικά μέρη του εκάστοτε αυτοκίνητου που έχει με ποικίλα είδη αισθητικών ή μηχανικών βελτιώσεων. Ο λόγος για τον οποίο γίνονται αυτές οι βελτιώσεις διαφέρει ανάλογα το είδος του κάγκουρα. Η δραστηριότητα του κάγκουρα επεκτείνεται και στην παρακολούθηση αγώνων μηχανοκίνητων αυτοκινήτων και στην ανάγνωση περιοδικών με τιμές αυτοκινήτων που δε θα αγοράσει ποτέ, και περιοδικών body building για να μυξοκλαίει επειδή είναι χλαπάτσας. Μάλιστα οι περισσότεροι κάγκουρες των 90's μεγάλωσαν παίζοντας με κάρτες που ανέγραφαν πληροφορίες για την ισχύ των μηχανών, την μέγιστη ταχύτητα και το βάρος των αυτοκινήτων υπερ-ατού.


Ένας τυπικός κάγκουρας φοράει αθλητικό παπούτσι του οποίου η σόλα πλησιάζει την υφή των ελαστικών του αυτοκινήτου του. Επίσης μια ιεροτελεστία του είδους αποτελεί η ηχορρύπανση κυρίως τις βραδινές ώρες όπου κυκλοφορούν τα θηλυκά του είδους. Θα λέγαμε πως η πράξη αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από τον χορό γονιμότητας του είδους.
Ετυμολογικά, φιλόλογοι υποστηρίζουν πως προέρχεται από το "καγκουρό" ως μαλακίας σημαντικό, όμως η πραγματικότητα είναι πως προέρχεται από το λατινογενές "καγκ" π σημαίνει.... καγκ και τα ούρα....
Η πρωτογενής έννοια της λέξης κάγκουρας σημαίνει ο επιδειξίας, ο λαϊκός τύπος, αυτός που αυτοπροβάλλεται άκομψα γελοιοποιώντας τον εαυτό του σε μια προσπάθεια να καταξιωθεί, χωρίς όμως ο ίδιος να το καταλαβαίνει.

Τι είναι καγκουριά

Καγκουριά είναι....
Να διπλώνεις το παντελόνι προς τα μέσα και ας σου πέφτει. Κι άμα σου πει κάποιος να το βάλεις αλλιώς, να απαντάς: <<Καγκουριά είναι>>.
Να βάζεις τον ήχο στη διαπασών στο αυτοκίνητο, και ας είναι μάπα το ηχοσύστημα.
Να κάνεις μια ζημιά, να βεβαιώνεσαι ότι δε σε έχει δει κανείς, και να την κάνεις με ελαφρά.
Να κάνεις burnout στο 72cc παπί σε βρεγμένο δρόμο νομίζοντας ότι έγινε ξαφνικά R1.
Να κάνεις το μάγκα σε πιτσιρικάδες στο σχολείο αλλά όταν σκάνε οι μεγαλύτεροι να κάνεις την πάπια.
Όταν βλέπεις πιτσιρικάδες στο δρόμο να τους λες τι κοιτάς ρε μακάκα; (και ας μην σε κοιτούν).
Να κλωτσάς γάτες και να λες χάχα πόσο σκληρός είμαι;!
Να κόβεις να νύχια σου και τα κομμένα να τα πετάς στο πάτωμα.
Να πας στην τουαλέτα σε κάποια καφετέρια/κλαμπ κλπ. και να κατουράς επιδεικτικά το καπάκι και απ' έξω, λες και η τουαλέτα σου έκανε κατι κακό.
Να έχεις να κάνεις μπάνιο >2 βδομάδες και να λες <Δεν πειράζει> και να βάζεις 1 λίτρο ΑΧΕ κλπ.
Να σου πρήζουν τα παπάρια οι γονείς σου να φας το ελεεινό φαγητό που ετοίμασαν, καθώς <Τα παιδάκια στην Αφρική δεν έχουν να φάνε> κι εσύ να το πετάς στα σκουπίδια αφού τάχα το έφαγες, και όταν το βρίσκουν στον κάδο να κάνεις τον Κινέζο, λέγοντας πως <Δεν ξέρω πώς βρέθηκε εδώ>.
Να κάνεις τις ασκήσεις αντιγράφοντας τες από το λυσάρι, και όταν ο καθηγητής σε ρωτήσει εσύ να κάνεις επίσης τον Κινέζο, λες και ο καθηγητής θα νομίσει ότι σου ήρθε η επιφώτιση του Αγίου Πνεύματος.
Να είσαι καλεσμένος σε πάρτυ, να σου λένε μην κάνεις φασαρία γιατί από κάτω μένει μια γριά ανάπηρη, παραπληγική κλπ, κι εσύ να κοπανάς τα πόδια σου στο πάτωμα όσο πιο δυνατά μπορείς γιατί ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑΑΑΑΑ!
Να σε κοιτάει για ένα nanosecond μια γκόμενα κάπου, και εσύ να λες όλο καγκουροχαρά στους φίλους σου, < ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΝΑΡΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ>.
Να σου εμπιστεύεται ο κολλητός σου οτιδήποτε μυστικό, να σου λέει να μην το πεις σε κανέναν κι εσύ μετά να το λες σε παιδιά που εμπιστεύεσαι ενώ αυτός όχι... νομίζοντας ότι δεν τρέχει κάτι, λέγοντάς τους "μου είπε να μην πω τίποτα κοίτα μην το πεις σε κανέναν" και μετά να το μαθαίνει όλη η πόλη... Να έρχεται να σου λέει μετά "ρεεεε τι έγινε, είπες τίποτα?" και εσύ να λες "εγώ ούτε που το θυμάμαι..."
Να έχεις μισή ώρα διάλειμμα στο σχολείο, να αργείς, και να προβάλλεις ως δικαιολογία το <ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ, ΕΤΡΩΓΑ>
Να ασχολείσαι ατέλειωτες ώρες με το facebook και να ανεβάζεις φωτογραφίες με έξαλες πόζες του τύπου γαμάω και δέρνω.
NA EXEIΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟΣΠΙΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΡΕΟ. (ελληνικός στρατός και τέτοια)
Να φοράς σώβρακο μέσα από το μαγιό (αν δεν έχει διχτάκι) γιατί τα γεννητικά σου όργανα πηγαίνουν πέρα δώθε!
Και πάνω απ' όλα είναι να τραβάς βίντεο όταν κάνεις τα παραπάνω και να τα ανεβάζεις στο youtube. Για να σε δουν οι γκόμενες και να τα παίξουν με την σκληράδα και την μαγκιά σου!!! ΠΡΟΣΟΧΗ το βίντεο πρεπει να περιέχει οπωσδήποτε βρισίες!
Επίσης υπάρχει και ο λεγόμενος "Ύμνος του κάγκουρα" που δημιουργήθηκε από φιλόδοξα άτομα με ξυρισμένο μαλλί και μεγάλη φράντζα κολλημένη μέχρι πίσω στη χαίτη με ένα κιλό gel. Ως τόπος δημιουργίας αναφέρεται από τους ιστορικούς η περιοχή ""ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" η οποία μαζί με τη Νεάπολη και την Τούμπα αποτελούν τα μεγάλα κακγουρ-οχυρά! Ο ύμνος πάει κάπως έτσι:
Το πρωϊ που ξυπνάω άσπρη κάλτσα φοράω,
   το παπί καβαλάω και τη σούζα αρχινάω (!!!)
ΚΙ-ΚΙ ΚΙΡΥΛΈ ΣΤΟ ..... ΓΙΑ ΚΑΦΕ!
(Στη θέση από τις τελίτσες υπάρχει το όνομα γνωστής καγκουροκαφετέριας την οποία δεν θεωρώ σωστό να θίξω!)
Previous
Next Post »